Onze impact — Mother Nature

Impact en karakter

Het karakter van onze tafels begint bij elk stuk uniek hout uit Indonesië. De geur, vorm, kleur en textuur van elk stuk hout is anders en zorgt voor een unieke ervaring bij elke tafel die we verkopen. Om ervoor te zorgen dat deze ervaring nog mooier wordt, hebben wij een productiemethode met een positieve impact gecreëerd.

Wij vinden het belangrijk om deze positieve impact te maken met onze tafels. Op deze manier dragen wij niet alleen bij aan een fantastische ervaring voor onze consumenten. We zorgen er namelijk ook voor dat er een verhoogde werkgelegenheid is in Indonesië voor lokale ondernemers.

De productie van onze meubels

Onze tafels worden gemaakt van Suar hout. Dit type hout groeit in Indonesië en is een snelgroeiende boom. Deze groeit zelfs met 1,5 meter per jaar - dat is echt enorm veel! Deze bomen kunnen wel tot 25 meter hoog worden met een diameter van 4 meter.

Omdat deze bomen zo snel kunnen groeien, zijn ze een geweldige duurzame optie voor de meubelindustrie. De Suar boom is geen bedreigde houtsoort omdat het zo’n fijne, snelgroeiende boom is.

Ook worden deze bomen op speciale velden geplant door de regering van Indonesië. Deze velden zijn specifiek bedoeld voor de meubelindustrie.

Keurmerken

Onze tafels zijn gekeurd en gelabeld met het V-Legal certificaat. Dit houdt in dat ons hout vanuit Indonesië het juiste keurmerk heeft voor import naar de EU. Het logo dat je op onze website vindt van Indonesian Legal Wood duidt op deze certificatie.

Sustainable Development Goals

Mother Nature maakt een positieve impact met de productie van haar tafels. Binnen onze productieketen, zijn er vier Sustainable Development Goals (SDG’s) die naadloos aansluiten op wat wij doen en waar we dus samen aan bijdragen:

SDG 1 - Geen armoede

We vinden het belangrijk om de werkgelegenheid in Indonesië te stimuleren met onze productie. De boomstamtafels van Mother Nature komen direct bij de lokale ondernemers uit Indonesië vandaan. Dit zorgt voor een hogere mate van lokale werkgelegenheid en draagt bij aan de bestrijding van armoede.

Op dit moment zorgt Mother Nature direct voor 1 FTE en 6 parttime medewerkers aan werkgelegenheid in Indonesië. Dit is exclusief de werknemers in de kleine fabriekjes die indirect ook werkzaam zijn voor Mother Nature.

SDG 3 - Goede gezondheid en welzijn

Naast het betrokken zijn bij de economie in Bali, als inkooppartner, vinden we het ook belangrijk om de mensen die er wonen en het minder goed getroffen hebben te helpen. De afgelopen jaren hebben we dit gedaan met onder andere de volgende activiteiten:

 • Het plaatsen van zes waterputten;
 • Het doneren van 1,000 voedselpakketten;
 • 130 kinderen in drie verschillende weeshuizen voorzien van de primaire en secundaire levensbehoeften voor een jaar (denk aan eten, kleding, beddengoed, schoolspullen en medische kosten).

SDG 12 - Verantwoorde consumptie en productie & SDG 15 - Leven op het land

Het leven op het land staat bij het gebruik van ons materiaal centraal. Zonder de mooie Suar bomen zouden onze producten niet het karakter hebben dat ze nu hebben. Daarom planten wij voor alle producten die wij verkopen een nieuwe boom. Op deze manier gaan wij de ontbossing tegen en dragen we bij aan het aanvullen van de bomen.

Door middel van onze productiemethode, het keurmerk en onze inzet voor de bovenstaande SDG’s willen wij kenbaar maken hoe belangrijk het is voor ons om bij te dragen aan een betere wereld. Door zelf positieve impact te maken en negatieve impact te verminderen, kunnen wij met een goed hart mensen blij maken met onze prachtige tafels.

Contact

Mother Nature is gevestigd op A1 locatie op een groot terrein wat erg toegankelijk en snel te bereiken is vanaf de snelweg A27 & A6.

Showroom
Markerkant 14 nr. 13-C
1314 AP Almere (gratis parkeren)
085 06 00 964
KVK: 68469160
BANK: NL20 INGB 0007 1573 87
 • Maandag:
 • Gesloten
 • Dinsdag:
 • Gesloten
 • Woensdag:
 • Alleen op afspraak
 • Donderdag:
 • Gesloten
 • Vrijdag:
 • 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Zaterdag:
 • 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Zondag:
 • 12.00 uur tot 17.00 uur

  \
  Linda Jacobs
  Zeer klantvriendelijk, mooie tafelbladen, afspraken worden keurig nagekomen, tafel is prachtig afgewerkt, frame op verzoek op maat gemaakt voor een lagere tafel en service na levering eveneens goed. Al met al zeer blij met de tafel en de service.
  \
  Pascal Besselsen
  Een hele mooie boomstam tafel gekocht bij Mother Nature! Ik was verrast met het brede assortiment. Vooral de suar bladen en metalen onderstellen. Bovendien hebben ze alles op voorraad en waren ze vriendelijk genoeg om mij meteen te helpen.
  Ik kan dit zeker aanraden!
  \
  Nadalrz
  Ik heb laatst een tafel besteld van hard-hout, Erg stabiel van goede kwaliteit en een coccurerende prijs. Snel algeleverd. Als ik meer meubels nodig heb ga ik hier zeker weer langs.
  \
  Paddy Rynders

  Walked in to look for a table and were amazed at the choice. Friendly and knowledgeable staff. Tables are Suar wood, imported from Indonesia and trees are replanted. Ordered a beautiful table for a great price. Definitely worth visiting.

  \
  Chinali Shukla

  We shopped few aesthetics from this shop with great deals, the owner of the shop was really helpful and offered us good deal. He has very unique collection, one must definitely visit their shop for unique aesthetics. I am so happy we shopped few unique aesthetics from him.

  \
  Dewy van Vugt

  Super mooie boomstamtafels! Je wordt hier goed geholpen, over alles geïnformeerd, vriendelijk personeel, welkom en de kwaliteit ziet er super uit!! Zoek je een boomstamtafel dan is dit zeker een aanrader!

  \
  Frank Jacobs

  Super mooie zaak met heel veel sortering aan mooie tafelbladen,
  Heel vriendelijk personeel, Een hele goede uitleg, en je hebt alle tijd om goed te zoeken!
  Ze zijn zeer geduldig,
  Ik zou een ieder aanraden om een kijkje te gaan nemen!
  Echt top!

  \
  Joey Brammer
  Geweldige mensen, prachtige producten en een uitmuntende service.
  Bedankt
  \
  Lisa Cavoli
  Super goede service, vriendelijk personeel en super mooie spullen echt een aanrader, super mooie tafel en barkrukken rijker 👌🏼🙏🏼
  \
  Haydee Hop – Alvarez Marzo

  Prettig ontvangen en deskundig geadviseerd mbt een Suar boomstamtafel 180cm. Mooie tafel uitgezocht en zeer tevreden over!

  \
  Astrid Nederveld

  Goed bedrijf. Nemen de tijd voor je. Denken goed mee. Zijn vriendelijk in de omgang.

  \
  Richard van der Schild

  We zijn super vriendelijk geholpen en goed advies.
  We zijn erg blij met deze spullen echt top!!!!

  \
  Steven Bauer
  Goede service en er wordt goed meegedacht. Erg mooie natuurlijke producten. Wij zijn tevreden!
  \
  Lida van Dijken
  Vriendelijke, behulpzame medewerker heeft ons goed geholpen aan een prachtige tafel!!
  \
  Iboss Yildirim

  Snelle reactie, geweldige service.

  \
  MrGerard1954able

  Mooie zaak met zeer veel keus!

  \
  Ilonka kruyt

  Wat een mooie zaak. Je wordt goed geholpen en geadviseerd.

  \
  Dave Ruiters

  Zeer leuke winkel!! Aanrader om wat te kopen!!

  \
  Dennis Smit
  Super goed geholpen door medewerker nam de tijd om de geschikte eettafel te vinden en salontafel.
  Dikke 10 raad Mother Nature zeker aan. Super mooi kwaliteit
  \
  Momere M0mere
  Leuke winkel met erg mooie spullen, Waande me even in Bali 🤩. Vriendelijk medewerkers!
  \
  Rob & Claudia

  Een walhalla in echte boomstaltafels.
  Je wordt geduldig en vakkundig geholpen met een keuze te maken in het ruime assortiment.