Ons verhaal — Mother Nature

Ons verhaal

Het begon met een zoektocht

Een uit de hand gelopen hobby, dat is hoe Mother Nature is ontstaan. Niet omdat we op zoek waren naar een uitdaging, maar omdat onze behoeftes uitdagend waren.

In de basis was de vraag simpel: we wilden met het gezin kwalitatieve meubels voor een betaalbare prijs. En het eerste meubel op onze lijst? Een boomstamtafel. Dat dit zo lastig te vinden was, daar kwamen we achteraf pas achter. Na weken lang zoeken en de nodige kilometers te hebben gereden bleef onze wens voor de perfecte tafel onvervuld.

Tot dat…

Dat ene gevoel

Weer thuis aangekomen na een trip naar de zoveelste woonwinkel ploften we neer op de bank. Terwijl de kinderen op de achtergrond aan het spelen waren, keken we elkaar aan. ‘Wat missen we dan toch elke keer?’. Terugdenkend aan alle winkels die we hadden bezocht concludeerden we: ‘een bepaald gevoel’. Maar wat is dit dan voor gevoel? Het was een tijdje stil … tot dat. ‘Indonesië.’ Terwijl we herinneringen ophaalden van onze reis naar Indonesië kwam dat warme gevoel steeds meer omhoog. Dit is waar we naar zochten.

Het was onze eerste lange vlucht en onze eerste lange reis. De bedoeling was om alleen Bali te bezoeken en erna weer naar huis te gaan. Dit liep net iets anders. Vanaf het moment dat we uit het vliegtuig stapten waanden we ons in een hele andere wereld. Je voelt de warmte van het land, ruikt geuren die je niet kent en zelfs de kleuren leken er anders dan in Nederland. We waren op slag verliefd.

Een nieuwe reis

Hoe frustrerend onze zoektocht in Nederland ook eindigde, hoe inspirerend een andere reis voor ons begon. De warmte en gastvrijheid van Indonesië en de mensen was precies waar we nu, een paar jaar later, naar op zoek waren. Het gevoel wat we daar hebben gekregen wilden we bij ons thuis brengen. We hebben een tijdje gespeeld met verschillende ideeën. ‘Gaan we een tafel importeren vanuit Indonesië? Gaan we hout importeren en er in Nederland een tafel van laten maken? Of…’, er was nog één wild idee die altijd in ons achterhoofd speelde, ‘gaan we het zelf doen?’.

We hebben een tijdje geworsteld met dit idee, maar kregen het niet uit ons hoofd. Als we nergens onze droomtafel kunnen vinden, waarom maken we het dan niet zelf? Met dit als vertrekpunt zijn we begonnen met het maken van onze eigen boomstamtafel, met hout uit Indonesië. Vanaf toen zijn we ook andere dingen gaan maken. Zo combineerden we onze passie voor interieur met de liefde voor Indonesië en het helpen van de mensen daar.

Mother Nature

Dat we met passie en plezier werken aan het maken van meubels bleek meer dan alleen een hobby te kunnen zijn. We kwamen zelfs op een punt dat onze vrienden en kennissen vroegen waar we de meubels gekocht hadden. Een groter compliment dan dat is er niet. Vooral door de vraag naar de boomstamtafels hebben we besloten om onze handgemaakte tafels op de markt te zetten, waarna het direct een groot succes is geworden.

Moeder natuur

Onze boomstamtafels worden lokaal in Indonesië gemaakt. Duurzaamheid en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel. Daarom kiezen wij ieder blad één voor één persoonlijk uit, met als doel om het warme en prachtige gevoel van de tropen bij mensen thuis te brengen. Hierbij zetten we niet alleen voor onze klanten een stapje extra, maar ook voor onze leveranciers.

Zoals moeder natuur, zorgen we voor al onze stakeholders. Door ons in te zetten voor deze mensen in Indonesië en hun leefomgeving helpen we hun leefomstandigheden beetje bij beetje te verbeteren. Tegelijkertijd brengen we een stukje Bali-beleving bij onze klanten, door de producten aan te bieden in onze showroom. Zo dragen we samen bij aan de community die het gemaakt heeft. Inmiddels hebben we ons werk flink uitgebreid, en zijn er naast boomstamtafels ook boomstamplanken, waskommen en accessoires te vinden in ons assortiment.

Door de mensen in Nederland de rust, warmte en gezelligheid uit Bali te laten ervaren via hun interieur, zijn we in staat om rust, stabiliteit en leven terug te geven aan de lokale community in Bali. Zo verbinden we twee prachtige delen van onze aarde, op een circulaire, betrokken en zorgzame manier.

Uiteindelijk werken we op deze manier iedere dag weer een beetje verder naar onze uiteindelijke missie toe: De gelijkwaardigheid tussen de lokale community in Indonesië en het leven in Nederland vergroten.

De Bali-beleving

Door de jaren heen stond bij ons altijd één ding centraal: de beleving. We vinden het belangrijk om klanten in dezelfde reis mee te nemen als die wij hebben gemaakt in onze zoektocht naar de perfecte boomstamtafel. Waarbij het niet alleen gaat om het product maar, misschien nog wel meer, om de beleving. We laten je het zien:

Omgeven door rust lijkt de tijd ineens stil te staan. Gewend aan een druk leven waan je je nu te midden in de warmte en vredigheid van Indonesië. Met je hand raak je de onbewerkte houtstructuren om je heen aan. En terwijl de geur van het hout langzaam in je neus dringt kijk je naar het lijnenspel van de nerven in het hout, die op hun eigen unieke manier door het oppervlak lijken te bewegen. Met je vingertoppen volg je een van de lijnen en een gevoel van kalmte komt over je heen.

Een tijdelijke Bali-beleving bij Mother Nature. Dat is het gevoel wat we met onze showroom mee willen geven. We zijn meer dan een winkel en verkopen meer dan alleen producten. We maken het ons persoonlijk doel om je een ervaring mee te geven. Alle teamleden van Mother Nature delen een gezamenlijke liefde voor zowel de natuur als voor onze natuurproducten, één team één taak. Zo creëren we een tijdelijke Bali-beleving bij Mother Nature en permanent bij je thuis. Niks is immers zo mooi als de rust, warmte en gezelligheid van Indonesië.

Onze merkbelofte

Wij geloven zo in de kracht van het Bali-gevoel bij je thuis creëren, dat we beloven dat je de deur uit kunt gaan met een unieke tafel die perfect bij jou en je interieur past.

Lukt ons dat niet? Dan planten we tien extra bomen in Bali, zodat je kinderen dat over 50 jaar wel kunnen. Op dezelfde circulaire manier.

Contact

Mother Nature is gevestigd op A1 locatie op een groot terrein wat erg toegankelijk en snel te bereiken is vanaf de snelweg A27 & A6.

Showroom
Markerkant 14 nr. 13-C
1314 AP Almere (gratis parkeren)
085 06 00 964
KVK: 68469160
BANK: NL20 INGB 0007 1573 87
 • Maandag:
 • Gesloten
 • Dinsdag:
 • Gesloten
 • Woensdag:
 • 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Donderdag:
 • 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Vrijdag:
 • 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Zaterdag:
 • 10.00 uur tot 17.00 uur
 • Zondag:
 • 12.00 uur tot 17.00 uur