De zoektocht naar de juiste meubels voor in huis kan ingewikkeld zijn. Iedereen wilt een bepaalde sfeer in huis en meubels zijn essentieel voor deze sfeer. Een unieke tafel in je huis zorgt namelijk meteen voor een bijzondere sfeer.

Robuuste tafels, zoals een mooie boomstamtafel, creëren een rustiek en exotisch karakter. Een tegenhanger hiervan, zoals een industriële eettafel, heeft juist meer een modern karakter. Het ligt volledig aan je eigen smaakt wat je mooi vindt staan in je huis en wat natuurlijk goed past. Op deze pagina ontdek je alles over boomstamtafels. Liever direct naar een bepaald onderdeel? De pagina is als volgt ingedeeld:

Waarom Suar boomstamtafels en geen ander hout
Op maat en op wens laten maken
Levering
Afwerking van de boomstamtafel
Andere meubelen

Bij Mother Nature hebben we een groot assortiment aan boomstamtafels. Elke tafel heeft een uniek karakter en als je een boomstamtafel wilt kopen, dan kun je dat het beste bij ons in de showroom doen. In de showroom vind je heel veel verschillende tafelbladen, in alle vormen en maten. Alle tafelbladen die wij verkopen zijn namelijk uniek.

Elk tafelblad heeft namelijk bepaalde groeven, nerven, knoesten en kleuren. Vanwege de verschillen tussen tafelbladen kun je de beste keuze maken wanneer je persoonlijk langskomt om ze zelf te bekijken en te bepalen welk tafelblad het beste bij jou past. Je kunt online in onze gallerij voorbeelden vinden van alle type tafels die wij hebben. Zo krijg je alvast een indruk van hoe ze in verschillende ruimtes tot hun recht komen.

De beste ervaring die we je kunnen bieden, is in de showroom. Wij zetten een heerlijke kop koffie voor je klaar en gaan met je in gesprek om de juiste tafel te vinden. Hiervoor nemen wij dan ook graag de tijd.

Een Suar boomstamtafel, geen eiken tafel
Alle tafels die wij aanbieden zijn gemaakt van Suar hout. We hebben voor deze houtsoort gekozen, omdat:

Suar hout een prachtige uitstraling heeft.
Suar hout een erg stevige en duurzame houtsoort is, waardoor het uitermate geschikt is voor een tafelblad.

We leggen hieronder wat uitgebreider uit waarom we voor Suar hout gekozen hebben en waarom dit elke keer zorgt voor een unieke boomstamtafel.

Waarom specifiek een boomstamtafel van Suar hout?
De eerste reden dat wij Suar hout gebruiken, is omdat het een duurzame houtsoort is voor meubelproductie. Suarbomen groeien heel snel, tot wel 25 meter hoog, met ongeveer 1,5 meter per jaar. Ze komen veel voor in Zuid-Amerika maar ook in Zuid-Oost Azië. Doordat de boom zo snel groeit, is het duurzaam hout en voor ons geschikt. Dit zorgt namelijk voor een betere en duurzame productiemethode voor een boomstamtafel. Dat vinden wij erg belangrijk.

Ten tweede is het karakter van Suar hout iets wat ons heel erg aanspreekt. Hout leeft en heeft daardoor een prachtige, natuurlijke uitstraling. Omdat hout leeft, krijg je unieke patronen in een tafelblad. Elk tafelblad heeft bijvoorbeeld andere knoesten en nerven. Ik hoor je denken: ‘Knoesten?’ Dat zijn die ronde plekken op een houten vlak, waardoor je kunt zien dat er ooit takken aan hebben gezeten.
Wist je dat… we voor elke boomstamtafel die we verkopen een boom planten in Indonesië?

De stevigheid van Suar is een ander heel groot voordeel. Het is namelijk een massief type hout. Omdat de houtsoort voor tafelgebruik is, moet het ook zeker tegen een stootje kunnen.

De kleur van het tafelblad verschilt ook per blad, omdat het natuurlijk hout is. Sommige tafelbladen zijn dan ook lichter dan andere. Dit maakt het kiezen van een tafelblad dat perfect bij jouw inrichting past nóg prettiger! Tot slot is de afwerking van het blad een laatste, belangrijke factor in de uitstraling van je toekomstige tafel. Daarover ontdek je verderop in dit artikel meer.

Waarom geen acacia-, mango- of eiken houten boomstamtafels?
Behalve Suar hout zijn er nog zat andere houtsoorten die worden gebruikt in de meubelindustrie, zoals bijvoorbeeld mango-, eiken- en acaciahout. Waarom bieden we die soorten hout niet ook aan? Simpel, vanwege de unieke combinatie tussen uitstraling en impact van Suar hout!

Dankzij de charme en warme uitstraling van Suar hout zijn de tafelbladen in onze showroom minstens een even mooie toevoeging aan je interieur als bijvoorbeeld een eikenhouten tafel. En met Suar maak je óók nog eens een duurzame keuze. Win-win.

Boomstamtafel op maat en naar wens laten maken
Misschien heb je al helemaal ingebeeld waar de tafel precies in huis komt te staan, maar kun je niet zo’n stomme standaardmaat kwijt in die specifieke hoek.

Wij zorgen ervoor dat je de juiste maat vindt voor de plek waar jij je tafel wilt neerzetten. Daarnaast helpen we je graag met het maken van de perfecte combinatie tussen tafelblad en een bepaald onderstel. Zo zijn poten van metaal erg populair in combinatie met een Suar houten tafelblad. En niet voor niets; het staat dan ook prachtig. We hebben bij Mother Nature verschillende soorten onderstellen om uit te kiezen, zoals een X of U vorm.

Groot assortiment Suar bladen
In de meeste showrooms vind je maar een kleine selectie aan boomstamtafels. Wij hebben ons gehele assortiment in de winkel staan. Alle afmetingen en variaties kun je dus in de winkel bekijken. Als je bij ons langskomt, nemen we je mee in de verschillende maten tafels en type onderstellen, zodat je een duidelijk beeld krijgt bij de mogelijkheden. Wil je van tevoren je maten even checken? Voel je dan vrij om vooral even te bellen!

Afwerking van de boomstamtafel
Sommige mensen vinden het belangrijk dat de boomstamtafel op een bepaalde manier is afgewerkt of juist helemaal niet is afgewerkt. Soms is het simpelweg nodig dat een tafel is afgewerkt vanwege de geplande manier van gebruik. Wat jouw situatie ook is, samen zoeken we de perfecte manier van afwerken uit en daarvoor hebben we verschillende mogelijkheden.

Een onbewerkt, of toch een afgewerkt blad?
Je kunt kiezen voor zowel een onbewerkt als een afgewerkt blad, en beide soorten bladen hebben hun voor- en nadelen.

Voor een onbewerkt Suar blad is het belangrijkste om te weten dat het hout vaak lichter van kleur is en vatbaarder voor invloeden uit de omgeving waarin de tafel staat. Eventuele vlekken op het blad, die door het gebruik ontstaan, of scheuren in de tafel, die door bijvoorbeeld een wisselende luchtvochtigheid komen, verschijnen ook sneller op een onbewerkt blad. Wij raden daarom altijd aan om de luchtvochtigheid in huis in de gaten te houden (tussen de 50% en 65% is ideaal). Als je merkt dat jouw luchtvochtigheid thuis minder is, zou een luchtbevochtiger een goede oplossing zijn.

Wanneer je een afgewerkte boomstamtafel koopt, veeg je eventuele vlekken van het eten er zo af door de beschermlaag die op het blad zit. Ook is het blad vaak iets donkerder van kleur. Houd wel in gedachten dat de afwerking een eventuele scheur of verkleuring niet uitsluit. In tegenstelling tot een industriële eettafel is een boomstamtafel namelijk een levend object, wat de charme van jouw leefruimte uiteindelijk alleen maar ten goede komt!

Als je hier meer informatie over wilt hebben, neem dan gerust contact met ons op of vraag ernaar in de winkel. Dan kunnen we ook de verschillende afwerkingen laten zien.

Epoxy afwerking voor boomstamtafel
Een boomstamtafel afwerken met een epoxylaag zorgt ervoor dat er een beschermende coating op het tafelblad komt. Dit beperkt voor een groot deel beschadigingen en veranderingen in het hout. Dit is bijvoorbeeld aan te raden wanneer je het gebruikt als eettafel of wanneer je het als een kantoormeubel wilt gebruiken. Met een epoxylaag hoef je de tafel ook niet meer te behandelen met olie.
Lak afwerking voor boomstamtafel
Een andere afwerking is een gelakt tafelblad. Met deze afwerking krijg je een prachtige matte lak look en kun je eenvoudig vuil en viezigheid weghalen met een vochtige doek. Een groot voordeel aan deze afwerking is dat het de natuurlijke uitstraling van het tafelblad behoudt. Hierbij geldt ook dat je geen olie hoeft te gebruiken om de tafel te onderhouden.

Wat kun je verder nog doen?
Verder is het natuurlijk belangrijk dat je de boomstamtafel goed verzorgt en wanneer nodig schoonmaakt. Als je bijvoorbeeld een boomstamtafel met een epoxy afwerking koopt, moet je nog steeds oppassen met rode wijn of andere vloeistoffen die op de tafel terecht komen. Voor alle tafels geldt dat je vlekken het beste meteen schoon kunt maken en niet laat zitten. Anders loop je het risico dat het blad beschadigd wordt. Als je je tafel goed verzorgt en het blad vaak genoeg schoonmaakt, dan kun je jarenlang plezier houden van je prachtige tafel.

Wil je meer weten over onderhoud of de type afwerkingen die wij hebben? Neem dan contact op met een van onze medewerkers en wij zorgen ervoor dat je de juiste finish krijgt voor je tafelblad.

Andere opties naast een boomstamtafel
Naast de grotere tafels die kunnen dienen als kantoor- of eettafel, hebben we ook tafels die geschikt zijn voor andere plekken. Je kunt denken aan kleine bijzettafels voor in een gezellige zithoek of juist een salontafel. Of natuurlijk een prachtige boomstamplank in je slaapkamer voor al je prachtige familiefoto’s. Een ronde boomstamtafel is ook heel tof in bijvoorbeeld een ontbijthoekje. Een tafel die je gebruikt voor de horeca is natuurlijk ook een optie. Een restaurant met zo’n prachtige tafel onderscheidt jouw interieur direct van de concurrent. Het zou bijvoorbeeld als een leestafel of bartafel kunnen dienen voor gasten. Je kunt er zelfs aan denken om in de tuin een tafel neer te zetten.

Een boomstamtafel uitzoeken bij Mother Nature

Heb je nog twijfels of heb je advies nodig over de verschillende boomstamtafels die we verkopen? Neem dan gerust contact met ons op en maak een afspraak bij onze vestiging in Almere. Dan nemen wij je mee in ons volledige assortiment.

Wellicht ga je na onze afspraak weer naar huis met een prachtige boomstamtafel, zodat jij de Bali sfeer en een prachtig gevoel in huis kan halen. We wensen je alvast veel plezier bij ons in de showroom en we helpen je graag bij het vinden van de perfecte boomstamtafel!

0
  0
  Jouw Winkelwagen
  Uw winkelwagen is leegTerug naar winkel
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
    Producten die je misschien leuk vindt
    Producten die je misschien leuk vindt