Boomstam tuintafels: een prachtige toevoeging aan je tuin — Mother Nature

Boomstam tuintafels: een prachtige toevoeging aan je tuin

Lekker in de zomer met een glas ijsthee genieten van de zon, of een heerlijk diner met een groep vrienden of familie in de tuin. Houten tuintafels zijn ontzettend populair tegenwoordig en vind je in bijna elke tuin. Op zonnige dagen genieten van je buitenomgeving is geweldig, helemaal als je aan een mooie tafel zit.

Bij Mother Nature vind je boomstam tuintafels van Suar hout. In onze andere blog lees je uitgebreide informatie over dit type hout. Van alle houtsoorten waar we uit konden kiezen, zijn we voor dit type hout gegaan. Het is een prachtige massieve houtsoort die een uniek karakter geeft aan een tafel én ook nog eens een duurzame houtsoort is.

Waar zet je de boomstam tuintafel neer?

Een boomstam tuintafel staat mooi op het terras van je tuin, onder een overkapping, met bijvoorbeeld een stel design stoelen eromheen, zoals je bijvoorbeeld hier op de foto ziet.

De boomstamtafels van Mother Nature zijn beschikbaar in verschillende groottes en afmetingen. Voor elke tuin zit er een prachtige boomstam tuintafel in onze collectie. Bij ons in de showroom laten we je graag gehele collectie zien. Met een ruime keuze aan verschillende tafelbladen, durven we met zekerheid te zeggen dat we het perfecte blad ook voor jou gaan vinden.

Benieuwd of we jouw gewenste maat op voorraad hebben? Neem dan van te voren even contact met ons op en maak een afspraak. Dan nemen we jou mee door het assortiment dat past bij jouw wensen. Met natuurlijk een heerlijke kop koffie erbij.

Onderstel

Voor het onderstel van de tafel heb je ook een aantal keuzes. Een metalen onderstel is erg populair en is ook een prachtige combinatie met onze boomstam tafelbladen. Als voorbeeld hebben we hier een boomstamtafel met een U-vormig onderstel, met ruimte tussen de spijlen. We hebben ook een massieve variant van de U-vorm en een X-vormig onderstel.

Wanneer je bij ons langskomt in de showroom, laten we je graag alle opties zien. Op basis daarvan kun je een beslissing maken welk blad en welk onderstel het beste bij je tuin maar ook jouw eigen smaak passen.

Afwerking van de tuintafel

De afwerking voor een boomstam tuintafel is erg belangrijk. Als je namelijk een onbewerkte tafel buiten neerzet, verandert het hout heel erg snel. Het hout wordt voor binnengebruik namelijk gedroogd. Wanneer het hout dan onbeschermd blijft, wordt het weer nat en gaat het nog meer leven dan wanneer het gedroogd is. Een scheurtje in de tafel geeft natuurlijk charme, maar je wilt niet dat de hele tafel verandert en buigt wanneer je de tuintafel buiten neerzet.

Voor buitengebruik adviseren wij daarom de tafel af te lakken met speciale buiten lak wat vervolgens tijdens gebruik goed te behandelen en schoon te maken is. Maar het is goed om te weten dat een behandeling van de tafel veranderingen in het tafelblad niet uitsluit.

Je bent van harte welkom om even langs te komen. Dan gaan we voor jouw boomstam tuintafel een goede inschatting maken wat jouw situatie de beste onderhoudsmethode is.

Meer boomstam meubels

Naast boomstam tuintafels hebben we nog meer producten van Suar hout. Denk bijvoorbeeld aan kantoortafels en salontafels . Maar we hebben ook andere type producten, zoals boomstamplanken en prachtige waskommen .

Alle producten die je in onze online galerij ziet, vind je ook terug in de showroom . Kom bij ons langs in Almere en dan gaan we samen kijken naar de perfecte tafel voor jou.